Skip to content

Szerelmi jóslás

  • by

A szerelmi jóslás gyógynövényei – azaz az afrodiziákumok

A vágy, mint az ember természetes ösztöne sok összetevőből eredménye. Az idegrendszerünk, a hormonháztartás megfelelő működése és az erek minősége mind mind befolyásolja. A szexuális vágyak, vágyfokozás szinte egyidős az emberiséggel. Az afrodiziákumok alatt olyan növényi és mesterséges anyagokat értünk, amelyek élénkítik a szexuális vágyat és a nemi aktivitást. Ebben a posztban a természetes, azaz növényi vágyfokozókról fogok most írni.

Ezek a gyógynövények egyszerre hatnak az idegrendszerre és a hormonháztartásra. A természetben jó pár olyan növényünk megtalálható, amelyek jótékony hatással van az elfogyasztó libidójára. Az afrodiziákum nevét Afrodité (Aphrodite), a vágy és a szerelem istennője alakjáról kapta, ennek ellenére nemi serkentő hatását főleg férfiak használták, használják. Ezek egy része ismert, más részük viszont meglepő újdonság lehet.

Gyógynövény afrodiziákumok: Spárga (levele), kóladió, édeskömény, tökmag, fokhagyma, szerecsendió, sáfrány, szegfűszeg.

Vágyfokozó növényi élelmiszerek: Zeller, Avokádó, Petrezselyem, Articsóka, Fokhagyma. Ezen szerelmi jóslás növények mindegyikéről fog szó esni ebben és a későbbi posztokban.

A Zellert már régóta úgy tartják számon, mint nemi hormon fokozó. A legenda szerint Trisztán szerelmi bájitalában is benne volt. Állítólagosan még az idősebb emberek életkedvét is képes növelni. A franciák szerint ha annyira közismert lenne a zeller ilyen hatása a férfiakra, akkor nem volna nő, aki ne keresné égre földre ezt a csodaszert. Hiszen “semennyi” nem lenne elegendő belőle.